کشف ديوارنگاره‌هاي شش هزار ساله در مغولستان چين

به گزارش ميراث آريا(chtn)،‌ به گفته کارشناسان سازمان فرهنگي مغولستان داخلي، دو نقاشي ديواري متعلق به عصر پارينه سنگي است که در دو غار در منطقه کوهستاني يابراي و در نزديکي چهارمين بيابان بزرگ جهان به نام بادين جاران کشف شده اند.

باستان‌شناسان معتقدند اين نقاشي‌ها با رنگدانه‌هايي مخلوط از پودر خاک رس، خون حيوانات و آب به دست آمده و نقاشان اين دوره نيز به کمک قلم‌هاي استخواني اين رنگ‌ها را روي ديوارهاي غار کشيده اند.

وانگ دفانگ، از کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي مغولستان داخلي با اشاره به اينکه پيشتر نيز در منطقه آراکسان اين کشور ديوارنگاره‌هايي عصر پارينه سنگي کشف شده بود افزود: محيط داخلي غار،‌نوع و سبک نقاشي‌ها و رنگدانه‌هاي به کار رفته شباهت بسيار زيادي به آثاري دارند که در غارهاي عصر پارينه سنگي اروپا به دست آمده اند.

وي اين شباهت نزديک را يکي از نشانه‌هايي دانست که ارتباط ميان انسان‌هاي نخستين در قاره‌هاي مختلف امروز را ثابت مي‌کند.

با اين وجود کارشناسان،‌ نقاشي‌ها يا اثر انگشت‌هاي موجود در غار اين منطقه را به دليل تغييرات آب و هوايي و فرسايش به وجود آمده از بارش باران رو به تخريب ناميده و خاطرنشان کردند، عدم حفاظت و نگهداري از اين نشانه‌هاي باستاني منجر به محوشدن کامل آنها در آينده‌اي نزديک خواهد شد./109

انتهای پیام/

کد خبر 138907155